به گزارش خبرنگار پارسینه، اسکناس 10هزار تومانی امروز در حالی در تهران رونمایی شد که اشتباهی فاحش در شعر معروف سعدی بر پشت آن خود نمایی می کرد.
طرح پشت این اسکناس تصویر آرامگاه سعدی است و در کنار آن بیت معروف “بنی آدم اعضای یک پیکرند، که در آفرینش ز یک گوهرند” به صورت اشتباه “بنی آدم اعضای یکدیگرند” نوشته شده است. این اشتباه تاکنون بارها در گفتار و نوشتار مسئولین و در مطبوعات و رسانه ها مشاهده شده است و اکنون این اشتباه رایج، بر روی اسکناس جدیدالطبع نمایان شده است.
تمامیاین ماجراها از ژانویه سال 2006 در نیویورک آغاز شد؛ زمانی که بیمار یک روانپزشک ادعا کرد مردی را بارها در رویاهایش میبیند و با او صحبت میکند. این زن میگوید که حتی یک بار هم این فرد را در زندگی واقعی ملاقات نکرده است اما بارها او را درخواب دیده است.
پس از صحبتهای این خانم، تصویر مرد ترسیم میشود و برروی میزکار روانپزشک باقی میماند تا اینکه بیمار دیگری میآید و با دیدن این عکس ادعا میکند که این مرد را بارها در خواب دیده است.
با این اتفاقات روانپزشک تصویر این مرد را برای تعدادی از همکارانش ارسال میکند و پس از گذشت چند ماه، چهار بیمار دیگر هم میگویند که این مرد را بارها در خواب دیدهاند!
از ژانویه سال 2006 تا کنون هزاران نفر از شهرهای مختلف از جمله لس آنجلس، پکن، بارسلون، پاریس، مسکو و تهران و... اعلام کردهاند که این مرد را دیده اند.
افراد اعلام کردهاند که این مرد درخواب با آنها پرواز میکند، پس از یک روز سخت کاری به آنها آرامش میدهد و حتی با آنها غذا میخورد.
اما واقعا چه چیزی باعث چنین اتفاقی میشود؟
تئوریهای مختلفی مطرح شده است که شاید جالبترین آنها تئوریای باشد که میگوید: این مرد یک فرد واقعی است، کسی که مهارتهای خاص روانی دارد و توانایی ورود به خواب افراد را دارا میباشد!
غیبت استیو جابز، محبوبترین مدیر آی تی در حال حاضر جهان، از صحنه مدیریت بر اپل از دو هفته گذشته علی رغم حضور وی نزد اوباما، سوالات زیادی را دوباره بر انگیخته است.
پس از استیو جابز که از سال 2003با سرطان دست و پنجه نرم می کند، چه کسی سکان پر افتخارترین شرکت ای تی را بر عهده خواهد گرفت؟
استیو خود سوریایی ـ آمریکایی تبار است و سالهاست به عنوان مرد بزرگ تاریخ رایانه، دوست داشتنی جلوه کرده و راستش هیچ کس دوست ندارد در مورد بعد از او سخن به میان بیاورد. اما چاره ای نیست و سرطان امانش را بریده است. سال گذشته نیز غیبت 6 ماهه وی از صحنه مدیریت اپل سهامداران را به وحشت انداخت اما اینبار و بعد از ملاقات با اوباما همگان متوجه شدند که علی رغم توانایی های منحصر بفرد استیو جابز، اوباما ترجیح داده مدیر اینتل را بعنوان نماینده خود در صنایع آی تی برای کمک به رفع بحران اقتصادی امریکا برگزیند. استیو جابز در جلسه برنامه ریزی اوباما برای رفع بحران اقتصادی با استفاده از ای تی شرکت کرد اما ظاهرا اوباما هم متوجه شده که استیو جابز به دلیل بیماری قادر به انجام کار اجرایی نیست. بنابر این علی رغم همه این تحولات باید به طور جدی جایگزین استیو جابز مشخص شود تا سهامداران با خبری غیر مترقبه شوکه نشوند.
اما کاندیداهای دور و بر استیو جابز را می توان به عنوان جانشین های احتمالی در نظر گرفت که از بین همه آنها دو نفر یعنی «جاناتان ایو» اسکاتلندی و «سینا تمدن» ایرانی گزینه های اصلی هستند که استیو به آنها فکر می کند.
اما جاناتان ایو کیست؟ مخترع اسکاتلندی که آی پاد را سالها قبل اختراع کرد و تقریبا با پیوستن وی به اپل از سال افتخارات زیادی را وارد اپل نمود. اپل مرده در دهه 1990 با اختراعات ایو جان تازه ای گرفت و حالا این شرکت را به قله های افتخار رسانده است. ایو بعنوان طراح صنعتی سال 1992 برای کار در اپل به امریکا رفت و بعد در بازگشایی مجدد اپل در سال 1997 کنار استیو ماند.آی.مک، پاور بوک، مک بوک، آی پاد و ایفون و ای.پد از جمله سخت افزارهایی است که جاناتان ایو روی آنها جنبه پدری داشته و با توسعه انها تاریخ آی تی جهان را متحول کرده است. وی اینک قائم مقام ارشد استیو جابز بوده و به احتمال زیاد جانشین احتمالی برای استیو. اما اگر وی سمت اجرایی قبول کند، مانند سابق میتواند به ابداعات و اختراعات صنعتی خود ادامه دهد؟ این سوال بزرگی است که اگر بخواهیم واقعبینانه بدان جواب دهیم می توانیم به سوی کاندید دوم سوئیچ کنیم که کسی نیست جز سینا تمدن.
وی در سپتامبر 1997 به اپل پیوست و سالها بعنوان قائم مقام بخش جهانی و مدیراپلیکیشن ها و نرم افزارها برای اپل کار کرده است. وی دارای دکترای کامپیوتر بوده و قبل از اپل برای سان میکروسیستمز و نکست کار می کرده است. وی مستقیما کارهای خود را به استیو گزارش می کند و مدیر اجرایی اپل به وی اطمینان کامل دارد.
اگر اتفاقی برای استیو جابز بیفتد، قطعا شخصیت مدیر اسطوره ای دو پاره خواهد شد. هیچ شکی در این باره وجود ندارد که استیو دو بدن در یک بدن بوده است. استیو تکنیکی و استیو مدیریتی و حالا با رفتن استیو جابز قطعا جاناتان روح تکنیکی جابز را حفظ خواهد کرد و سینا تمدن نیز روح بیزینسی و اجرایی را محافظت خواهد نمود. سهامداران نیز دنبال آن هستند که مدیر بعدی که از تیم اجرایی است با گرفتن سکان جدید کمترین آسیب را ببیند و خیال سهامداران را از این بابت راحت کند.
مریخ نوردهای اسپریت و آپورتونیتی ناسا وارد هفتمین سال حضور خود روی مریخ شده اند. البته مدتی بعد یک خودروی هوشمند دیگر به نام کیوریاسیتی یا آزمایشگاه علمی مریخ، ام.اس.ال به آنها ملحق خواهد شد. ماموریت آزمایشگاه علوم مریخ قرار است تا اواخر سال 2011 توسط آژانس فضایی آمریکا انجام شود. در طی این ماموریت قرار است در تابستان سال 2012 روبات کیوریاسیتی روی سطح مریخ فرود بیاید.
ماموریت ام.اس.ال برای تعیین این موضوع است که آیا روی سطح مریخ حیات وجود داشته یا خیر، و آیا اکنون این سیاره قابلیت نگهداری حیات روی سطح خود را دارد یا خیر. این روبات 750 کیلوگرمی قرار است یک محموله علمی را با خود حمل کند تا زمین، اتمسفر و شرایط محیطی این سیاره را بررسی کند.
در این ماموریت همچنین از آخرین فناوریها مانند سیستم جرثقیل آسمانی (sky crane) استفاده خواهد شد. ام.اس.ال بسیار سنگین است و نمیتواند با استفاده از کیسه هوا آن روی سطح مریخ فرود آید تا آسیب نبیند. به جای آن یک جرثقیل آسمانی که با یک راکت تجهیز شده؛ به آرامی روبات را با استفاده از یک ریسمان روی سطح مریخ فرود خواهد آورد.
ما باید تا سال 2012 برای انجام این ماموریت انتظار بکشیم، اما بسیاری امیدوارند بعد از آن بتوان به بسیاری از سوالات در مورد مریخ پاسخ داد که مهمترین آن به طور قطع این سوال خواهد بود: آیا روی مریخ حیات وجود دارد؟
اگر بتوان کامپیوترهای کوانتومی را در مقیاس بزرگ ساخت؛ آنگاه بخش زیادی از مسائل بسیار سریعتر از دستگاههای الکترونیکی امروزه حل خواهند شد.
محققان به دنبال پیدا کردن راهی هستند تا ذرات زیر اتمی درهم تنیده با هم مرتبط شوند تا بتوانند محاسباتی با پیچیدگیهای غیرقابل تصور را انجام دهند. بخشی از این تلاشها با افزایش تدریجی تعداد بیتهای کوانتومی (qbit) صورت میگیرد. کیوبیتها واحدهای اطلاعاتی هستند که میتوانند به جای 2 حالت صفر و یک، در سه حالت صفر، یک و حالت بینابین قرار بگیرند!
در سال 2010 دانشمندان توانستند 3 کیوبیت را در وضعیتی قرار دهند که تاکنون در هیچ وسیله الکترونیکی قدیمی دیده نشده بود. محققان همچنین توانستند 10 فوتون را که بستههای بنیادی نور هستند، گرفتار کنند. اجرای قوانین گیتها با استفاده از حالتهای گرفتار و همچنین طراحی روشی برای ذخیره بیتهای کوانتومی (مشابه با حافظه کامپیوتر) پیشرفتهای امیدوارکنندهای برای رسیدن به محاسبات کامپیوتر محسوب میشود.
به این ترتیب محاسبات کوانتومی بسیار سادهتر از آنچه قبلا تصور میشد انجام خواهد گرفت. ما میدانیم که برای اعمال قوانین کوانتومی لازم نیست با ذرات ریزی مانند اتم یا یک فوتون سروکار داشته باشیم. این ذرات میتوانند آنقدر بزرگ باشند که بتوان آنها را با چشم غیرمسلح دید. در سال 2010 ما همچنین متوجه شدیم که کامیپوترهای کوانتومی حتی ممکن است با خطاهای زیاد کار کنند. اما به هر حال باید منتظر پیشرفتهای زیادی در این مورد در سال 2011 باشیم.
به تازگی سازمان تحقیقاتی اتمی اروپا، سرن از تاخیر تعطیلی برخورد دهنده بزرگ هاردون، ال.اچ.سی خبر داد. طبق برنامهریزیها قرار بود این آزمایشگاه بزرگ تحقیقاتی در انتهای سال 2011 به فعالیت خود پایان دهد.
با تاخیر تعطیلی ال.اچ.سی تا پایان سال 2012 دستگاه بزرگ برخورد دهنده ذرات زمان بیشتری برای جستجوی نشانههای ذره بوزون هیگز خواهد داشت، ذرهای که به نظر میرسد جرم یک ماده را پدید می آورد. هیگز قطعه گم شده بسیار مهمی در مدل استاندارد ذرات است، مدلی که بیش از همه برای فیزیک ذرات مورد پذیرش قرار گفته است.
البته ال.اچ.سی تنها برخورددهندهای نیست که به دنبال نشانههایی از هیگز است. شتابدهنده تواترون نیز که در آزمایشگاه ملی شتابدهنده فرمی آمریکا واقع در ایالت ایلینوی واقع شده نیز قرار است زمان فعالیت خود را گسترش دهد تا شاید به نشانههایی از ذره بوسون برسد؛ هرچند که با عدم تمدید زمان فعالیت تواترون، به نظر میرسد آزمایشگاه ملی فرمی از هم اکنون این رقابت را واگذار کرده است.
در طول سال 2011، ال.اچ.سی به اندازهای حساس خواهد شد تا بتوان با کمک آن مرزهای فیزیک ذرات را که تاکنون ناشناخته باقی مانده بود، بررسی کرد. در این سال دانشمندان به دنبال شواهدی برای ابرتقارن خواهند گشت. این نظریه این طور تصور میکند که ذرات پایه موجود دارای شریکی در سایه و یک بعد اضافه هستند. اما اگر این تحقیقات به نتیجه نرسد این نظریهها فقط در حد یک سری فرضیه باقی خواهند ماند.
در طول سال 2011، دانشمندان سرن به دنبال پیدا کردن توضیحی برای اثرات عجیبی خواهند بود که در سال 2010 در ال.اچ.سی مشاهده کردند. این اثرات عجیب در حین مطالعه آماری حرکت ذرات در یک میلیارد برخورد در حین آزمایش برخورددهنده سی.ام.اس، یکی از دو آزمایش اصلی ال.اچ.سی بروز پیدا کرد. به گفته گیدو تونلی سخنگوی سی.ام. اس به نظر میرسید که گویا ذرات با یکدیگر سخن گفته و تصمیم میگیرند به کدام جهت حرکت کنند!
نخستین فضاپیمای خصوصی که با حمایت ریچارد برانسون ساخته شده، قابلیت حمل 8 نفر یعنی دو خدمه پرواز و 6 مسافر را دارد. علاقهمندان میتوانند با پرداخت 200 هزار دلار زمین را به مقصد فضا ترک کنند. چند شرکت دیگر نیز با اهداف تجاری در حال تجهیز دوباره ایستگاه بینالمللی فضایی هستند.
اوایل سال جاری، یکی از این شرکتها به نام SpaceX کپسول دراگون را معرفی کرد که میتواند با نصب شدن در بالای راکت فالکون 9، محموله اخترشناسان را به فضا بفرستد.
در سال 2011 نیز راکت تائوروس 2 که توسط مرکز Orbital Sciences ویرجینیا ساخته شده؛ برای اولین بار به فضا ارسال خواهد شد. در این پرتاب دو مرحلهای یک کپسول به نام Cygnus که برای حمل تجهیزات به ایستگاه فضایی طراحی شده، به آن منطقه ارسال خواهد شد. البته Orbital Sciences در حال کار برای ساخت یک هواپیمای فضایی به اندازه یک چهارم این شاتل فضایی است.
Sierra Nevada شرکت دیگری است که در حال ساخت یک سفینه فضایی به نام Dream Chaser است که میتواند بین 6 تا 8 نفر را به مدار پایینی زمین فرستاده و برگرداند. سر ریچارد برانسون حمایت خود را از این پروژه اعلام کرده و به این ترتیب باید شاهد همکاریهای بین Virgin Galactic و Dream Chaser باشیم.